Skidåkare i Engelbrektsloppet 2015. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
Skidåkare i Engelbrektsloppet 2015. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

Engelbrektsloppets bana kortas

0:40 min

Det milda vädret ställer till det för arrangörerna av Engelbrektsloppet som nu tvingas att ändra spårdragningen. Beslutet togs på ett extra möte efter att tävlingsledningen gjort en besiktning av spåren.

Bristen på snö gör att sträckorna i skogen plockas bort, och loppet kommer enbart åkas på konstsnö. Och det i normala fall sex mil långa loppet kommer kortas med några kilometer.

– Vi har löst problemet genom att lägga ut en kort sträcka med konstsnö, men det är lite svårt att lägga ut konstsnö i skogen och det har vi inte möjlighet till. Däremot kan vi lägga på den släta marken som finns häromkring, säger föreningen Engelbrektsloppets ordförande Sven Bergman.

Hur kommer det här att påverka loppets utformning?

– Det långa loppet blir 50 kilometer i stället för 60, och det korta kommer att vara 30 kilometer som det ska vara. Vi måste alltså köra varvlopp mellan torget, Klackberg och Nordansjö.

Om två veckor är det dags för Engelbrektsloppet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista