Arbetsförmedlingen. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.
Arbetsförmedlingen. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Nu fasas FAS 3 ut

1:05 min

I går började den omtalade och kritiserade FAS 3 att fasas ut för de arbetslösa. I Västmanland är just nu 1 400 inskrivna hos arbetsförmedlingen.

Johanna Kågestam som är sektionschef för utveckling och jobbgarantin på arbetsförmedlingen i Västerås berättar vad det innebär att FAS 3 fasas ut.

– Det betyder att vi öppnar upp mycket fler möjligheter för de personer som varit inskrivna på Arbetsförmedlingen i sysselsättningsfasen under en längre tid. Om man tittar på hur det varit tidigare och hur det blir idag så har ju de här personerna som är långarbetstidslösa tillgång till hela verktygslådan, så att säga med insatser och möjligheter att komma närmare arbetsmarknaden.

– Tidigare har de haft sysselsättningsplatser, nu öppnas ju hela programmet upp även för de som är i FAS 3 så det de har möjlighet till är bland annat studier och praktiker, säger Johanna Kågestam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista