Joakim Sköldhammar från företaget Kulthammar. Foto: Michael Gawell. SR.
1 av 2
Joakim Sköldhammar från företaget Kulthammar. Foto: Michael Gawell. SR.
Lars Brånn - enhetschef på Migrationsverket i Västerås. Foto: Michael Gawell / SR.
2 av 2
Lars Brånn - enhetschef på Migrationsverket i Västerås. Foto: Michael Gawell / SR.

Efter kritiken – Norrbygårdens personal sparkas

2:58 min

Efter flera rapporter om missförhållanden och brister på asylboendet Norrbygården i Fagersta sparkas nu personalen. Migrationsverket och företaget Kulthammar samarbetar för att förbättra situationen. 

Barn som inte har vinterkläder och brister i brandsäkerheten är bara några av de brister som uppmärksammats på asylboendet Norrbygården i Fagersta. Det har även förekommit att boende har hungerstrejkat i protest mot förhållandena där.

Men nu ska Migrationsverket tillsammans med företaget Kulthammar, som är ansvariga för boendet, ta tag i problemet för att göra situationen bättre för de nära 450 asylsökande som bor där.

Bland annat ska företaget ta över driften för boendet och alla i personalen får sparken. Ett tiotal personer får gå från sina jobb. 

– Vi har haft en underentreprenör och han har stått för personalfrågan hittills och där har han använt en del praktikanter från boendet och utomstående. Vi har gjort en nyrekrytering så vi har ny personal på plats, säger Joakim Sköldhammar från Kulthammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista