Mattias Andréasson och Albin Johnsén. Foto: Jonas Ekströmer/TT.

P4 Västmanland tar pulsen på Mattias Andréasson

4:30 min

Årets melodifestival drar igång på lördag i Göteborg och redan i första deltävlingen finns det Västmanländskt deltagande.

Mattias Andreasson från Västerås ställer upp för tredje gången. Tidigare har han tävlat en gång solo, en gång med E.M.D och i år tävlar han tillsammans med artisten Albin.

– Nu börjar jag ändå känna att det börjar bli allvar, jag börjar bli lite nervös, säger Mattias Andréasson när P4 Västmanland pratar med honom fyra dagar innan tävlingen. 

Finns det ingen risk att bli överladdad?

– Ja, jo det finns. jag tyckte det när jag var med själv, 2012, att jag var lite för överpeppad. Men man får försöka hålla det på en jämn nivå men det är svårt. 

Vad gör du nu dagarna fram till lördag?

– Jag kan ta med mig från tidigare år att jag vet hur den här veckan blir, jag är ganska förbered. Det är mycket som händer och man kommer va trött. 

Vi kommer prata mer med dig i veckan när du landat i Göteborg, höra senaste skvallret. Vem hånglar med vem?, vem har tappat rösten? och vem är favorittippad? Så vi hörs i veckan! 

– Ja, Albin är ju sjuk nu. Han har fått nått virus, så vi har fått ställa in en massa saker så vi hoppas han blir frisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista