Anders Teljebäck (S), kommunalråd, Västerås
Anders Teljebäck (S), kommunalråd i Västerås. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.

Ännu oklart vad som händer med Västerås Sinfonietta

"Vårt mål är att vi ska kunna fatta ett beslut i mars"
1:14 min

I oktober förra året beslutade Västmanlandsmusikens styrelses arbetsutskott att orkestern blir kvar efter att det varit aktuellt att lägga ner. Men hur Sinfoniettan kommer att se ut i framtiden är inte helt klart. 

– Det här är första gången som styrelsen har gjort ett ställningstagande och den organisationsförändring som vi föreslår inför MBL-förhandlingar med de fackliga organisationerna är att orkesterns musiker ska gå från 60 procent tjänstgöringsgrad till 50 procent. Vårt mål är att vi ska kunna fatta ett beslut i mars, säger Anders Teljebäck (S), ordförande i Västmanlandsmusikens styrelse.

Vad säger personalen om situationen?

– Det är klart att det är många som uttryckt sina åsikter till oss och även de fackliga organisationerna har skickat olika skrivelser och de hade vi uppe i dag till behandling. Vi tar alltid på allvar de åsikter som kommer fram, inte minst när de är samlat från de fackliga organisationerna. Men det finns säkert en oro bland övriga personalgrupper också och den måste vi ta på allvar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".