Mentala coachen Pär Pettersson ska hjälpa VIK Hockey att börja vinna matcher. Foto: Johan Bengts/SR.

Han ska hjälpa VIK Hockey att börja vinna

3:40 min

VIK Hockeys mentala coach Pär Pettersson är på plats för att hjälpa klubben att komma ur formsvackan.

Som bekant är så har VIK Hockey stora problem att få stopp på deras monumentala formsvacka och har nu radat upp nio förluster på raken.

Av säsongen så återstår det tio matcher och fortsätter svackan så kommer VIK få det väldigt tufft att sluta som ett av dom åtta lag som spelar om platserna till SHL.

Strax efter årsskiftet meddelade klubben att de inlett ett samarbete med Tre Kronors psykologiske coach Pär Pettersson.

I dagarna har han varit på plats i Västerås för att jobba med laget.

– Finns inga mirakel. Det här handlar om en grupprocess och det handlar om att försöka trycka på rätt saker och svaret sitter hos gruppen och inte hos mig, säger Pär Pettersson.

Pär Pettersson bor idag i Skåne men är från Västerås och som han själv säger att det är här han har sitt hjärta. Och det är också av den anledningen som han ställer upp för VIK Hockey.

Det han ska bidra med är hans kunskaper han har skaffat sig efter att under många år har jobbat tillsammans med nuvarande förbundskaptenen Pär Mårts.

– Nu handlar det om att sätta fokus på på nästa match det är bara det som gäller. För mig handlar det om att klättra i berg. Tio matcher, tio etapper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista