Johan Mjällby är nu klar som manager i VSK Fotboll.
Foto: Björn Olsson / TT

Nu är Johan Mjällby klar för VSK Fotboll

Klubbchefen: Känns overkligt och jag ryser
6:19 min

Det har legat i luften ett tag, men nu är det definitivt klart att den forne landslagsspelaren Johan Mjällby blir manager i VSK Fotboll.

– Känns overkligt. Det har gått åt många timmar men det har det varit värt, säger klubbchefen Michael Campese.

I mitten av förra veckan berättade P4 Västmanland om det överraskande beskedet att VSK Fotboll var på jakt efter att knyta till sig Johan Mjällby i en roll som manager.

Sedan dess så har klubben jagat pengar för att finansiera värvningen för några år framöver.

Nu är klubben i hamn och kommer skriva ett kontrakt på 2+2 år med Mjällby som bland annat har varit assisterande tränare under flera år i skotska toppklubben Celtic.

– Jag är oerhört nöjd att vi tillsammans ingått detta samarbete att utveckla Västerås SK Fotboll. Det är ett projekt och en roll jag letat efter sedan min hemkomst till Sverige, säger Johan Mjällby i ett pressmeddelande.

I rollen som manager kommer Johan Mjällby ha ett övergripande ansvar för fotbollsverksamheten i VSK. Han kommer också vara med och forma den femårsplan som inom kort kommer att presenteras och som P4 Västmanland tidigare rapporterat om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".