Vattenläcka i Köping. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.
Vattenläckan i Köping. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.

Många drabbade efter vattenläckan i Köping

0:53 min

Köpings kommun har drabbats av flera vattenläckor den senaste tiden. Den största, hittills, inträffade i mitten av januari - och den påverkar fortfarande många.

Köpings kommun har redan sedan årsskiftet haft en rad olika vattenläckor i länet.

Den här veckan drabbades Köping igen av ytterligare fyra nya vattenläckor, två i Köping och två i Kolsva.

I mitten av januari drabbades Köping en stor vattenläcka som fick stora konsekvenser då bland annat skolor och sjukhus tvingades stänga.

– Den stora vattenläckan som var på Ekorrvägen, som var på en stor ledning, den är åtgärdad. Men det som pågår nu är försäkringsarbete. Det är många fastighetsägare som fått sina fastigeter förstörda på grund av läckan vilket är väldigt beklagligt. Så det arbetet pågår för fullt fortfarande, säger Tomas Hahre vid Tekniska kontoret i Köping.

Varför har ni drabbats av så många vattenläckor nu på senaste tiden?

– Det är en bra fråga. Vi har de sista åren haft en positiv trend vad det gäller antalet läckor. statistiskt sett så har året inte börjat bra för oss, vi har allt för många läckor nu och vi får hoppas att det blir mer normaliserat om ett tag, säger Tomas Hahre.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista