Marino Wallsten. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
Marino Wallsten, kommunalråd i Fagersta. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.

Planerna på skatebowl i Fagersta tar ny vändning

1:33 min

Frågan om att bygga en skatebowl i Fagersta har utretts i snart ett och ett halvt år. Nu vill kommunen ändra placeringen och även storleken.

Det gör att Vilhelminaparken i centrum inte längre är aktuell, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Marino Wallsten.

– Anledningen till att man gjorde ett omtag är ju att man ansåg att det fanns risk att man förbyggde sig inom det enda grönområde vi har centralt i Fagersta. Man ville därför se över alternativa placeringar.

– Det beslut man först fattade handlade om att bara bygga en skatebowl, vad det här har lett till i andra änden är att man nu också ska se över möjligheten att bygga en hel aktivitetspark, en skatepark.

De två platser som nu ska utredas är dels Risbroområdet och dels en plats intill Fagerstahallen. Där skulle skatebowlen på sikt kunna växa till en hel skatepark, tror alltså kommunen.

De nya placeringarna ska nu utredas, och då kan kommunen också bättre räkna på vad bygget skulle kosta.

Men när det hela kan bli verklighet kan Marino Wallsten inte säga någonting om idag.

– Just nu, och i ljuset av andra behov, så sätter vi ingen tidspress på det här. Vi har inte låst fast oss vid någon specifik deadline. Man får väl säga så snabbt som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista