Åsa Eriksson (S), kommunalråd i Norberg. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Åsa Eriksson (S), kommunalråd i Norberg. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.
Kent Persson (V). Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
2 av 2
Kent Persson (V). Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

S vill komma igång med bygge av idrottshall

1:09 min

Sedan flera år pågår en diskussion om att bygga en ny idrottshall i Norberg. Socialdemokraterna tycker att det är dags att fatta ett beslut om bygget medan Vänsterpartiet först vill se ett kostnadsförslag.

Norbergs kommun har fått närmare 41 miljoner kronor av staten för att klara flyktingmottagandet.

Socialdemokraterna tycker att det nu är dags att fatta ett beslut om bygget av en idrottshall. Kommunstyrelsens ordförande och Åsa Eriksson (S) säger att det finns flera orsaker till att det behövs bygga en ny idrottshall nu.

– Det viktigaste skälet är att vi har akut lokalbrist i skolan. Vi behöver fler klassrum och fler grupprum. Då menar vi att om vi bygger om den lilla gymnastiksalen som vi har inne i Centralskolan till klassrum så är det det snabbaste och billigaste sättet att få fram fler lokaler för alla nya elever som måste in där.

– Då behöver vi bygga en ny och väldigt efterlängtad idrottshall som både då kan vara en plats för gymnastikundervisning för skolan men också en välbehövlig hall för olika typer av lagsporter, kulturevenemang och en mötesplats för integration.

Men Vänsterpartiet vill se ett kostnadsförslag innan pengar sätts undan till en idrottshall, säger Kent Persson (V).

– Det normala vid alla investeringar är ju att man har ett klart och tydligt investeringsförslag och finansieringsförslag men det har vi inte ännu. Det är det vi eftersöker och det är faktiskt det som kommunstyrelsen har fattat beslut om i september, på initiativ av Vänsterpartiet, för att vi ska komma loss i den här frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista