Flagga på halvstång utanför brandstationen.
1 av 2
Idag hänger flaggan på halvstång utanför Valby brandstation. Foto: Sveriges Radio
Brandingenjör Fredrik Eriksson.
2 av 2
Brandingenjör Fredrik Eriksson på Vallby brandstation i Västerås. Foto: Sveriges Radio.

Tyst minut för att hedra omkommen kollega

1:37 min

Med en tyst minut hedrade brandmän och poliser i Västerås minnet av den brandman som omkom i samband med en räddningsinsats i Sigtuna tidigare i veckan. 

Brandmannen, som tillhörde Brandkåren Attunda, skadades i samband med att han arbetade vid en trafikolycka i måndags. Under tisdagen kom beskedet att han avlidit. 

Fredrik Eriksson som är brandingenjör i Västerås, betonar vikten av att hålla hastigheten vid olycksplatser.

- Det är otroligt viktigt att bilister och trafikanter saktar ner ordentligt och då menar jag ordentligt, så att man kryper förbi olyckan.

Idag, onsdag, hölls en tyst minut på brandstationer runt om i landet. På Vallby i Västerås hängde flaggan på halv stång vid brandstationen och tillsammans med poliser höll man en tyst minut klockan 12. 

– Lyckligtvis så är det väldigt ovanligt brandpersonal omkommer i tjänst i Sverige, men i samband med att det händer så brukar vi göra såhär att vi håller en tyst minut för att visa och hedrar den omkomna, säger Fredrik Eriksson, brandingenjör vid Mälardalens Brand- och Räddningsförbund. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista