Polisen på plats vid stadshuset i Västerås. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.

Polisledningen oförstående till polisförbundets kritik

1:03 min

Polisförbundet kritiserar polisens kommunikation och menar att polisens kommunikatörer inte berättar sanningen som den är. Men polisledningen håller inte med.

– Det är en prioritering som görs, och per definition innebär det att man väljer bort någonting annat. Och det är precis det man kommer att göra, välja bort någonting annat för att prioritera områden som bland annat Bäckby, säger Ralf Andersson som är ordförande för Polisförbundet i Västmanland.

Men Birgitta Dunér, kanslichef för polisens kommunikationsavdelning, tycker inte att det Ralf Andersson säger stämmer.

– Vi har en kommunikationspolicy för polismyndigheten som säger att vår samlade kommunikation inom polisen ska bidra till att upprätthålla och stärka förtroendet för myndigheten, säger Birgitta Dunér, kanslichef för polisens kommunikationsavdelning.

– Vi ska förmedla saklig och relevant information om polisens arbete.

Det är hård kritik från polisförbundet, ligger det något i den?

– Jag skulle inte vilja säga att det aldrig ligger något i en kritik, man ska alltid lyssna vad en annan part säger. Det är klart att någon gång kan det var en mänsklig faktor som gör att något övervägande inte blir fullt så väl, men generellt sätt tycker jag inte att det ligger något i den kritiken, säger Birgitta Dunér.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista