Norbergsskylt
Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR Västmanland

Diskussionen om en idrottshall i Norberg fortsätter

1:21 min

I förra veckan debatterade vänsterpartisten Kent Persson och socialdemokraten och kommunalrådet Åsa Eriksson den här frågan, och då stod de ganska långt ifrån varandra. Men nu verkar de vara mer överens.

– Kommunstyrelsen har tagit ett inriktningsbeslut att de engångspengar vi får från regeringen för flyktingmottagande bland annat ska användas till att bygga en idrottshall inklusive en fritidsgård men att mer underlag för investering och driftkostnad ska tas fram, säger kommunalrådet Åsa Eriksson (S).

Kent Persson säger att ni beslutat att undersöka och du säger att ni beslutat att ni ska bygga.

– Ja, så är ju beslutet formulerat, men att det är ett inriktningsbeslut, säger Åsa Eriksson.

– Det är en väldig skillnad på ett inriktningsbeslut och beslut att man ska bygga. Inriktningen är givetvis här utifrån att vi vill bygga och då måste man ta fram ett underlag för vad en investering och driftkostnad innebär. Och det har vi som inriktning, inte att vi ska bygga. Det förslaget föll ju, säger Kent Persson (V).

Åsa Eriksson tror att de lägger lite olika innebörd i inriktningsbeslut.

– Vi socialdemokrater är oerhört nöjda i alla fall att det finns ett KF-beslut även om det är ett inriktningsbeslut att bygga hall. Men sedan ska vi givetvis titta på vad det kommer att kosta innan fullmäktige fattar beslut om själva byggnationen, för det är ett annat beslut. Det här ärendet i måndags handlade om hur vi ska använda engångspengarna, säger hon.

– Men som jag ser det så kommer vi att hitta lösningar för driften av hallen som gör att vi klarar det, säger Åsa Eriksson.

Men Kent Persson tror att det krävs en skattehöjning.

– Vi kan i framtiden inte utesluta en skattehöjning för att klara driften av en idrottshall, säger Kent Persson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista