Bombardier Västerås
Bombardier i Västerås. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Dämpad stämning på Bombardier efter varslen

"Det är en tung tid just nu"
0:40 min

Bombardier varslar 250 tjänstemän och 50 kollektivanställda i Västerås om uppsägning. Neddragningen kom inte helt oväntat, enligt Hannes Lyckholm, ordförande i fackförbundet Sveriges ingenjörer på Bombardier.

Som P4 Västmanland rapporterade igår ska den kanadensiska tåg- och flygplanstillverkaren Bombardier minska antalet anställda med 7 000 personer.

I Västerås varslas 250 tjänstemän och 50 kollektivanställda.

Även om neddragningen var ganska väntad så är Hannes Lyckholm, ordförande för fackförbundet Sveriges ingenjörer på Bombardier, förvånad över hur många som blev varslade i Västerås:

– Att det skulle hända någonting förstod vi men att det skulle vara den här omfattningen i Västerås det var lite oväntat.

– Stämningen var dämpad hela dagen och det var en hel del som gick hem på eftermiddagen för att de inte riktigt orkade vara kvar, säger Hannes Lyckholm till P4 Västmanland.

Varslen påverkar många, säger han, och speciellt inom Sveriges ingenjörer:

– Det är ju just engineering som kommer att bli påverkade, som vi tror.

– Så det är en tung tid just nu, säger Hannes Lyckholm till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".