Bengt-Åke Nilsson, ny ordförande i VSK Fotboll. Foto: Jenny Rask/Sveriges Radio
Bengt-Åke Nilsson, ordförande i VSK Fotboll. Foto: Jenny Rask.

Rejält plusresultat väntas för VSK Fotboll

1:33 min

I jämförelse för ett år sedan så blåser det nu helt andra vindar i VSK Fotboll. Klubben kommer presentera ett positivt resultat i miljonklassen för 2015.

Det betraktades som ett självmordsuppdrag att ta över som ordförande för VSK Fotboll när Bengt-Åke Nilsson gjorde det i november 2014.

Efter att först ha klarat av den absoluta krisen så kommer nu klubben kunna presentera ett riktigt bra resultat.

Enligt uppgifter till P4 Västmanland handlar det om ett plusresultat på runt 1,5 miljoner kronor.

– Vi kommer presentera siffrorna strax före årsmötet, men jag kan bekräfta att vi har ett bra resultat för 2015, säger VSK Fotbolls ordförande Bengt-Åke Nilsson.

Hur länge sedan är det som klubben presenterade ett så pass bra resultat?

– Jag har inte varit med tillräckligt länge för att ha blicken tillräckligt långt bakåt men jag kan i alla fall inte minnas att vi har haft ett så bra resultat någon gång.

Inte heller klubbens ekonomiansvarige Christina Liffner vill kommentera P4 Västmanlands uppgifter, men säger att hon är mest nöjd över att klubben kan visa ett plusresultat även om de bortser från alla extrapengar som kommit in.

Utöver årets resultat så kommer VSK enligt uppgift att inkassera ytterligare cirka två miljoner kronor den dagen då Victor Nilsson Lindelöf spelar sin tionde match från start i Benfica och då skulle klubben i princip vara skuldfri.

– Målsättningen ligger kvar att vi ska var skuldfria inom tre år. Om saker och ting händer utöver detta som är positivt så kan det gå fortare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista