VIK Hockeys ledare
VIK Hockeys lagledning Johan Rosén, Thomas Mitell och huvudtränaren Andreas Appelgren. Foto: Rune Åhlén

Säsongen är över för VIK Hockey

5:36 min

VIK Hockey kommer inte vara med och spela om SHL-platserna utan slutade nia i allsvenskan och säsongen är över.

Seger var det som gällde för VIK samtidigt som de behövde hjälp från annat håll för att säsongen skulle leva vidare efter grundserien. Visserligen vann VIK med 3-2 över tabelltvåan Tingsryd efter sudden men det räckte inte och den misslyckade säsongen är ett faktum.

Med tanke på de två raka storsegrarna var det nog många som trodde att VIK Hockey skulle skölja över Tingsryd som inte hade nåt att spela för.

Men det märktes att mycket stod på spel och VIK inledde en aning tveksamt i en period som böljade fram och tillbaka. I slutskedet av av den första akten så började VIK ta över mer och med tv å minuter kvar till paus kom ledningsmålet då Stefan Gråhns satte 1-0.

Under en kort stund så var VIK ovanför strecket då Asplöven kvitterade tidigt i den andra perioden mot Timrå. Men efter en svag inledningen av VIK i den andra perioden så kunde Tingsryd kvittera och VIK åkte ner under strecket igen.

När VIK sen återtog ledningen genom Eddie Davidsson så jublades det förgäves i Rocklunda. I det läget hade både Timrå och Mora dragit ifrån i sina matcher.

Hoppet kom tillbaka i den tredje perioden då Asplöven hämtade upp underläge 1-4 och kvitterade i slutsekunderna. Men då slarvade VIK i numerärt överläge och Tingsryd kunde kvittera med en man mindre.

Mitt i den efterföljande jakten på det nödvändiga segermålet stod det dock klart att loppet var kört för VIK när Timrå avgjorde i förlängningen mot Asplöven och då hade ett segermål för VIK inte spelat någon roll.

VIK fick avsluta säsongen med en betydelselös förlängning som Jeremy Williams avgjorde.

Västerås avslutade därmed med tre raka segrar, men det räckte inte för att förlänga säsongen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista