Rönnby Tigers
Glada innebandytjejer efter vinst. Foto: Anna Ökvist/SR

Rönnby vände och vann

Adina Augustsson: Vi har den energin som behövs
1:39 min

Det blev seger för Rönnby Tigers i damernas superliga i innebandy då de besegrade Karlstad med 6-3.

Efter underläge vände Rönnby Tigers och vann mot Karlstad, men det var bortalaget som tog kommandot inledningsvis. Redan efter en och en halv minut kom första målet i matchen för bortalaget. Rönnby kunde två minuter senare kvittera till 1-1 genom Evelina Sparv, assisterad av Malin Wikström.

Hemmalaget åkte sedan på två utvisningar och Karlstad kunde under den senare utvisningen i numerärt överläge ta tillbaka ledningen efter 15 minuters spel, ett resultat som stod sig perioden ut. Och det var bortalaget som var det dominerande laget under första perioden.

Andra perioden inleddes med ytterligare en utvisning för hemmalaget men trots detta lyckas Rönnby kvittera till 2-2 i matchens åttonde minut genom My Kippilä, assisterad av Malin Wikström. Två minuter senare tar hemmalaget ledningen för första gången i matchen; 3-2 genom Adina Augustsson.

Därefter vänder matchen och Rönnby tar kommandot. I 15:e minuten utökar hemmalaget ledningen till 4-2 genom Rebecca Norman, assisterad av Linnea Nilsson och andra perioden slutar 4-2.

I tredje perioden utökar Rönnby sin ledning till 5-2 efter en och en halv minut, ett resultat som sedan blir 6-2 sekunder senare - båda målen av Adina Augustsson. Karlstad tar time out och lyckas sedan få in ett reduceringsmål men Rönnby vinner med 6-3 och tar viktiga poäng inför fortsättningen och kommande slutspel.

Adina Augustsson blev matchens lirare och menade att det var energin som gjorde att de kunde komma tillbaka och vända matchen.

– Vi fick en tuff inledning men tack vare vår energi och att vi kämpar på så kommer vi tillbaka. Nu handlar det om att ta med oss denna energi och att vi hittar vår toppform inför slutspelet.

– Vi vinner många dueller idag vilket också är en framgångsfaktor och för min egen del så är det kul att jag även får göra lite mål, det stärker självförtroendet inför fortsatt spel, säger Adina Augustsson.

Rönnby ligger kvar på sin sjätteplats i tabellen och är nu sex poäng efter FBC Uppsala.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".