"Fortsätta på det här sättet"

1:54 min

Efter seger mot Karlstad är Rönnby Tigers tillbaka på banan - både vad gäller energi och inställning. 

Efter en del tunga förluster kunde Rönnby idag vända och ser nu positivt på fortsatt spel. Nygamle tränaren Johan Kökeritz som kommit tillbaka som tränare kunde ta med sig mycket efter dagens spel.

–Vi ville plussa oss själva och göra mål och det lyckas vi med idag. Vi är aggressiva i egen zon och trampar ur oss snabbt i kontringarna. Nu ska vi fortsätta spela på det här sättet.

Johan menar på att det blivit en bättre stämning i laget efter de förändringar som skett och att damerna nu har en bra inställning och en plan de följer - en av framgångsfaktorerna i och med dagens vinst. Men det handlar om att hålla i och behålla fokus.

–Vi måste ta ansvar för det vi gör och det är det jag menar med fokus förklarar Johan. Vi är aggressiva, har ett bra försvarsspel med bra backar och målvakter - det tar vi med oss inför fortsättningen. Vi har haft en del otur med målskyttet men hoppas det vänder nu i och med dagens vinst med 6-3. Sport är sport och allt kan hända och det här kan gå hur långt som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista