VIK Hockeys klubbdirektör Johan Fägerblad. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.
VIK Hockeys klubbdirektör Johan Fägerblad. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.

Stor besvikelse i VIK efter krossade SHL-drömmar

1:02 min

Igår tog det stopp, drömmen om SHL för VIK hockey gick i kras. Laget har visserligen vunnit alla tre måstematcher den senaste veckan, senast igår mot Tingsryd. Men det räckte inte.

– Vi tycker att det här är så jäkla tråkigt, inte minst för vår publik och alla våra partners som har stöttat oss på ett fantastiskt sätt den här säsongen. Vi har inte motsvarat förväntningarna överhuvudtaget, en riktig kalkonsäsong kort sagt, säger Johan Fägerblad, klubbdirektör i VIK Hockey.

Varför blev det så här?

– Ja, den som visste det och den som hade förstått hur vi skulle ändra på det här. Det är sällan så att det är en förklaring, det är många delförklaringar som blivit en helhet.

Kommer det att ske några förändringar i laget eller i organisationen till nästa säsong?

– Det kommer att bli ganska stora förändringar i laget och i organisationen. Det är inte ovanligt eftersom hockeyn fungerar så. Man byter i princip ut halva laget varje år och dessutom har vi idag ingen bestämd tränare inför nästa år. Kontrakten för de tränare vi har nu går ut sista april, men vi har inte sagt att de inte kommer att fortsätta. Det är egentligen ett stort vitt papper nu hur vi ska bemanna och hur laget ska se ut, säger klubbdirektör Johan Fägerblad i VIK hockey.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista