Totte förlöstes på E18, på skottdagen
Totte förlöstes på E18, på skottdagen Foto: Emelie Widman/Privat

Totte hade bråttom ut - förlöstes på E18

"Vi såg huvudet komma ut i bilen"
2:31 min

Det blev en dramatiskt förlossning för Emelie Widman och Jens Wretling från Köping när de fick sitt tredje barn idag på skottdagen. Redan på väg till BB tittade bebisens huvud ut.

– Tjugo över två åker vi från vårt hem i Köping. För då har värkarna börjat på Emelie. Fem-tio minuter senare märker vi att det är krystvärkar. Då ringer vi ambulansen som möter upp oss i Hallstahammar, säger Jens Wretling.

Parets tredje barn, Totte, hade så bråttom ut att det inte fanns något annat att göra än att förlösa honom på plats. Bakom en lastbil, på en mack vid Hallstahammar, i åtta minusgrader.

Hann ni bli oroliga?

– Klart man blir orolig men ambulanspersonalen var väldigt proffsig så vi kände oss trygga hela vägen, säger Jens Wretling som hälsar att hela familjen mår bra. 

Barnet är fött på skottdagen, vad tror du det får för betydelse?

– Du vet, det ska vara speciellt. Dels födas på en mack utanför Hallstahammar och sedan på skottdagen dessutom. Oddsen på det vet jag inte hur man ska räkna ut.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".