Alfred Granberg och Kalle Johansson går sportlovsskola i Kungsör.
1 av 2
Alfred Granberg och Kalle Johansson går sportlovsskola i Kungsör. Foto: Emelie Sörling/Sveriges Radio.
Kung Karls skola i Kungsör
2 av 2
Kung Karls skola i Kungsör. Foto: Emelie Sörling/Sveriges Radio.

Elever glada över att gå i skolan på lovet

1:20 min

På Kung Karls skola i Kungsör sitter det flera elever vid skolbänkarna trots att det är lov, där pågår det nämligen en sportlovsskola.

– Anledningen till att vi anordnar sportlovsskolan är för att elever som eventuellt missat ett prov eller varit sjuk ska kunna ta igen lite grann, säger Tommy Jonsson, biträdande rektor.

Varför är det viktigt?

– Det är jätteviktigt för om en elev kommer efter så är det väldigt jobbigt att ha saker släpandes. Så vi ger dem en möjlighet att komma ikapp så de hamnar i fas.

Lovskolan har anordnats både på hösten och våren de senaste åren. I år är det omkring 30 elever som anmält sig och de väljer själva hur många dagar de vill delta. Enligt Tommy Jonsson går det konceptet hem hos både föräldrar och elever.

– Responsen vi har fått av föräldrarna är väldigt positiv. De säger att det är en jättebra grej att skolan anordnar det här. Och eleverna tycker att det är kul att komma hit. Det här är ju frivilligt och eleverna anmäler sig och kommer hit för att de vet att de behöver göra det, säger Tommy Jonsson.

Kalle Johansson går i nionde klass på Kung Karls skola. Han är där för att plugga extra matte och har inget emot att gå i skolan på lovet.

– Jag tycker det är kul, det är bra för elever som behöver plugga upp betyg och ämnen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista