VSK Bandy jublar efter mål mot Sandviken.
VSK Bandy jublar efter ett av många mål mot Sandviken. Foto: Stefan Lindgren

Storseger för VSK Bandy i första semifinalen

1:39 min

VSK Bandy tog ledningen i semifinalserien genom att besegra Sandviken i den första matchen med förkrossande 11-3.

Två täta försvar släppte inte till några större målchanser i inledningen. Men efter 20 minuters spel kom ledningsmålet för Sandviken då Andreas Bergwall släppte en retur rakt ut i banan.

Men VSK kom tillbaka och vände på matchen på två minuter. Första kvitterade junioren Emil Juhlén från nära håll och sen gav satte Tobias Holmberg ledningsmålet på hörna. Tio minuter in i den andra halvleken kopplade VSK ett rejält grepp om matchen med två snabba mål från Jonas Nilsson.

Sandviken fick direkt in den så nödvändiga reduceringen vilket gav dem energi och två minuter senare stod det 5-3 efter en straff från Erik Pettersson.

VSK tog i det läget timeout och i det läget stod matchen och vägde och nästa mål skulle komma att bli avgörande. Och det gjordes av en av planens bästa spelare, Simon Jansson. Efter det så rasade Sandvikens försvar ihop totalt och VSK svarade för ytterligare fem mål bakom en övergiven och frustrerad Martin Falk i SAIK-målet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista