Länsstyrelsen ska hjälpa företagare på landsbygden

1:03 min

Genom en ny utbildningssatsning ska Länsstyrelsen i Västmanland hjälpa företagare att locka fler turister och skapa fler jobb på landsbygden. Satsningen heter "Smakrik och blomstrande besöksnäring".

Den vänder sig till besöksföretag i fem län runt Mälaren och Hjälmaren. Exempelvis boenden, serveringar och gårdsbutiker.

– Vi kommer under tre år framöver att erbjuda dem kurser, studiebesök och enskild rådgivning ute på deras företag om olika ämnen. Hur de kan få ett lönsammare företag och i slutänden skapa fler jobb, säger Elisabeth Håkansson som är projektledare vid länsstyrelsen.

Går ni även in på marknadsföring i den här kursen?

– Marknadsföring är ett jätteviktigt område, och vi tar upp det på olika kurser. Till exempel att jobba med sociala medier och hur man syns på nätet, det är ju a & o idag. Men det finns också andra aktörer som gör sådana aktiviteter, exempelvis Almi eller VKL, säger hon.

Får även de som drömmer om ett besöksföretag vara med?

– Ja, vi riktar oss också till de som tänker starta, för det är ju jätteviktigt att de också får lite starthjälp och att de träffar andra i branschen och får kontakter, säger projektledaren Elisabeth Håkansson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista