Stefan Brandberg, idrottschef på Västerås Stad
Stefan Brandberg, idrottschef på Västerås Stad Foto: Mattias Rensmo/Sveriges Radio

VIK Hockey måste betala kommunen en halv miljon

0:57 min

VIK Hockeys ekonomiska läge ser allt annat än ljust ut i dagsläget. Klubben har skulder på miljontals kronor och nu riskerar man elitlicensen.

Igår träffade klubbchefen Johan Fägerblad och ordförande Camilla Törngren jurister i Stockholm för att diskutera förutsättningarna för att få tingsrätten att godkänna en rekonstruering.

Av skulden måste ungefär en och en halv miljon måste vara inne senast nästa vecka, det har VIK:s ledning meddelat.

Stefan Brandberg, idrottschef på Västerås Stad, säger att VIK måste betala in omkring en halv miljon kronor hyresskulder till kommunen i nästa vecka.

– Vi jobbar med avbetalningsplaner.

För pengarna ska in?

– Ja, pengarna ska in.

Enligt Svenska Ishockeyförbundet krävs en ekonomi i balans och en miljon på banken för att få den eftertraktade elitlicensen för att spela i Hockeyallsvenskan.

Anders Larsson är ordförande i förbundet och han menar att klarar men inte det kravet så kan man degraderas i seriesystemet.

Han förklarar samtidigt att man i Hockeyallsvenskan har ett kontrollår som gör att man har ett år på sig att ordna upp brister i föreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista