Sandviken gör mål mot VSK.
Foto: MARCUS ERICSSON / TT

Sandviken utjämnade mot VSK Bandy

3:14 min

Den här gången var det Sandvikens tur att vinna med utklassningssiffror när de kvitterade semifinalen efter hela 12-4 mot VSK Bandy.

– Jag är riktigt riktigt besviken och vi kunde ha gjort matchen mycket bättre och jag har varit riktigt irriterad både efteråt och under matchen, säger VSK:s tränare Michael Carlsson.

VSK var hyfsat med en bit in i den andra halvleken men sen fick de tillresta supportrarna se ett håglöst och uppgivet lag.

– Besviken att vi inte kan stoppa blödningen och måste göra matchen fullt ut och det är första gången som jag är med om det under min tid som tränare, säger Carlsson.

VSK som vann den första semifinalen med stora siffror fick en smakstart borta mot Sandviken i den andra matchen.

Landslagsmittfältaren Daniel Mossberg tappade bollen på egen planhalva till Simon Jansson som snyggt avslutade fram till 1-0 för Västerås.

Men hemmalaget replikerade snabbt och redan efter tolv spelade minuter så var ställningen 3-1 till SAIK och Andreas Bergwall hade knappt fått känna på bollen.

Visserligen reducerade VSK på hörna genom Patrik Sjöström men innan den första halvleken var slut så hade ett mycket fyndigt spelande Sandviken utökat till 5-2.

Precis som i den första semifinalen då VSK vann så rann siffrorna iväg i den andra halvleken men den här gången så var det Sandviken som gjorde målen.

Visserligen reducerade Simon Jansson till 3-6, men hoppet släcktes snabbt och Sandviken gjorde fyra raka mål mot ett väldigt uppgivet VSK.

Därmed står det 1-1 i matcher och nästa drabbning spelas i Västerås på onsdag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista