Sandvikens Daneil Mossberg och VSK:s Tobias Holmberg.
Foto: Maja Suslin / TT

VSK Bandy anmäler Mossberg

2:21 min

VSK Bandys Simon Jansson skadade sig igår när Sandvikens Daniel Mossberg delade ut en smäll. Nu anmäler VSK händelsen.

Vid ställningen 2-1 till VSK Bandy i gårdagens tredje SM-semifinal så delade Sandvikens Daniel Mossberg en smäll med klubbändan i sidan på VSK-anfallaren Simon Jansson.
VSK anmäler nu Mossberg till Svenska bandyförbundets disciplinnämnd.

- Vi har tittat på situationen hela dagen och man ser tydligt att bollen är nere på isen, Daniel gör ingen ansats att spela på bollen överhuvudtaget, det är en klubba rätt in i revbenet på Simon. Det där kan vi inte ha på bandybanan.

Träffen tog så pass illa att Jansson fick lämna isen och matchen och efter det rasade hemmalagets anfalsspel ihop totalt och Sandviken kunde vända och vinna med hela 9-4.

Bandyförbundets ambition är att ta ett beslut i ärendet innan den fjärde semifinalmatchen ska spelas på fredagskvällen.

För Simon Jansson handlar det om en kamp mot klockan att bli spelklar till fredagens fjärde match då VSK måste vinna om inte säsongen ska vara över.

Simon Jansson har idag inlett behandling med ett så kallat lymfdränage som ska hjälpa till att minska blödningen runt skadan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista