VSK Bandys Simon Jansson
Foto: Jessica Gow/TT

"Hör inte hemma på en bandyplan"

VSK Bandys Simon Jansson har nu sett smällen han fick av Daniel Mossberg som tvingade honom att kliva av den tredje semifinalen.

Simon Jansson hade gett VSK Bandy ledningen efter ett drömmål och var nära att passa fram Tobias Holmberg till 3-1.

Det var i den situationen som Daniel Mossberg tryckte till med klubbändan i sidan på Simon Jansson som tvingades kliva av isen och lämna matchen.

Frågan är om han även lämnade för resten av slutspelet.

– Helt ärligt så känns det sådär just nu, jag är väldigt öm. Det måste hända mycket till imorgon om jag ska spela, säger Simon Jansson till P4 Västmanland.

Situation när Jansson blev skadad har varit väldigt omtalad men Daniel Mossberg ville inte uttala sig efter matchen.

Däremot så skickade han ett sms till Simon Jansson.

– Han skrev att han inte var ute efter att skada mig och jag vill tro att han menar det, säger Jansson.

Vad tycker du om det han gjorde?

– Jag har sett situationen och det hör inte hemma på en bandyplan och inte inom sporten överhuvud taget. Det uppstår många situationer under en match och i det där läget så tycker jag att man har ett val. Dessutom träffar han ett ställe där vi inte har skydd.

Idag har VSK-spelaren fått behandling genom en så kallad lymfdränage som innebär mjuk massage runt skadan för att få ner blödningen.

Nu blir det en kamp mot klockan för Simon Jansson att bli spelklar till fredag kväll då den fjärde semifinalen spelas i Sandviken där VSK är tvingade att vinna för att få fram en femte och avgörande match.

Sandviken har vunnit de två senaste matcherna stort och gjort 21 mål på VSK.

– Det här är inte alls som vi hade tänkt hur den här serien skulle utvecklas och då är det förstås jättetråkigt att åka på en skada nu när man vill vara i form och hundraprocentigt fräsch.

– Men inget är förlorat ännu och vi måste tänka positivt och gå in och vända det här så vi tar oss till final.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista