Marino Wallsten kommunalråd Fagersta
Marino Wallsten, kommunalråd (S) i Fagersta. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR Västmanland

Kommunal hjälp till enduroklubb

1:22 min

Fagersta kommun lovar att hjälpa Enduroklubben en att hitta en plats för en ny endurobana, trots att kommunen inte själv har den mark som skulle behövas.

Fagersta/Norberg Enduroklubb har redan två endurobanor för terrängkörning med motorcykel och fyrhjuling. Men ingen av dessa banor ligger i Fagersta kommun. Det har lett till problem med otillåten terrängkörning, något som både klubben själv och kommunen vill få slut på.

Frågan om var en endurobana skulle kunna byggas har utretts av NVK, Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund. Resultatet blev att det helt enkelt inte finns någon enbart kommunal mark i Fagersta som passar. Klubben själv föreslog den gamla längdskidslingan i Högbyn, ett förslag som även kommunen först var positiv till. Men efter närmare utredning står det klart att det inte är möjligt, säger kommunalrådet Marino Wallsten…

–Dels går ju spåret in på mark som inte är kommunens och dels behöver vi ta hänsyn till en flora i naturen där, säger han.

I veckan behandlades frågan om en ny endurobana i Fagersta av politikerna i kommunstyrelsen.

–Beslutet blev att uppdra till Utbildnings- och fritidsförvaltningen att biträda Fagersta/Norberg Enduroklubb i arbetet med att hitta lämplig mark och vi får väl hoppas att det leder till någonting, säger Marino Wallsten till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista