Daniel Mossberg.
1 av 2
Daniel Mossberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT
VSK Bandy jublar efter mål mot Sandviken.
2 av 2
Foto: Stefan Lindgren

SAIK:s stjärna stängs av fyra matcher

1:36 min

Sandvikens Daniel Mossberg stängs av fyra matcher efter slaget som träffade VSK:s Simon Jansson. Mossberg missar därmed kvällens semifinal mot Västerås.

– Med likgiltighetsuppsåt har han tillfogat motståndaren skada, säger Bengt Arwidson ordförande för disciplinnämnden till Radiosporten

Det var igår som Västerås anmälde Mossberg till bandyförbundets disciplinnämnd efter att VSK:s Simon Jansson fått ett slag mot nyckelbenet.

Västerås klubbchef Michael Campese:

– Det är en spearing som inte ska förekomma på bandyplan. Jag har inte sett liknande tilltag under mina 30 år som jag tittat på bandy, säger Campese till P4 Västmanland.

Se situationen här

För  Jansson handlar det om en kamp mot klockan att bli spelklar till fredagens match som Västerås måste vinna om inte säsongen ska vara över.

Mossberg själv förstår inte beslutet.

– Det känns för jävligt, det gör det. Jag har sett den hundra gånger. Jag tycker inte att jag sätter klubban i spelaren, det vet jag att jag inte gör. Kollar man på min hand så har jag den på samma ställe hela tiden. Jag spearar honom inte i alla fall. Sen att jag träffar honom olyckligt, det får jag väl stå för, säger en frustrerad Mossberg till SVT Sport.

Sandviken meddelar att de tänker överklaga domen till Riksidrottsnämnen så att Mossberg kan spela i en eventuell final.


På fredagen kom det också besked från sajten Bandypuls att Sandviken anmält två spelare i Västerås, Simon Jansson och Jonas Nilsson.

De spelarna frias dock helt eftersom domarna sett dessa två situationer och bedömt att de inte borde leda till någon avstängning, enligt Arwidson.

Kvällens match mellan Sandviken och Västerås följer ni direkt i Sportextra med start 19.00


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista