Stefan Brandberg, idrottsstrateg Västerås Stad.
Stefan Brandberg, idrottsstrateg Västerås Stad. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio

Klubbarna i skuld till Västerås

"Hoppas att alla är medvetna spelplanerna"
1:41 min

Fyra idrottsklubbar har skulder till Västerås stad på sammanlagt över 1,5 miljoner kronor och har kommit överens med staden om avbetalningsplaner. Nu sällar sig VIK Hockey till den skaran.

VSK Fotboll, VSK Bandy, VästeråsIrsta och Västerås IK är de klubbar som idag har skulder och avbetalningsplaner på upp till fem år med Västerås stad.

Nu kan vi lägga till VIK Hockey som är skyldiga 400 000 kronor idag - en summa som växer till det dubbla i början av april.

– Det är samma princip för dem som gäller för övriga som inte klarar av sina hyresskulder, det är avbetalningsplaner som är modellen vi har, menar Västerås stads idrottsstrateg Stefan Brandberg.

Stefan Brandberg menar att situationen ändå har förbättras något och att det beror på Västerås stads tydliga linje att pengar som klubbarna är skyldiga ska betalas tillbaka.

– Jag hoppas att alla är medvetna om hur spelplanerna ser ut för vår hantering av hyresskulder, och de avbetalningsplaner vi har idag sköts av klubbarna på ett bra sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".