Michael Campese, klubbchef i VSK bandy.
Michael Campese, klubbchef i VSK bandy. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio.

Publikrekord och många semifinaler ger VSK klirr i kassan

0:53 min

Publikrekord i sista semifinalen och ytterligare en SM-final. Det betyder mycket för VSK bandy, både sportsligt och ekonomiskt och klubbchefen Michael Campese är glad idag.

– Ja, självklart fantastiskt bra, helt galen dag med drygt 6 500 västeråsare på plats och Sandvikenmänniskor, så man kan inte må så mycket bättre just nu, säger Michael Campese.

Det blev vinst med 8-4 i avgörande semifinalen igår mot Sandviken och VSK Bandy får spela SM-final på lördag mot Villa Lidköping. Som om inte det vore nog blev det publikrekord igår, 6 547 personer såg semifinalen. Publikrekordet och det faktum att det blev fem semifinaler får också ekonomisk betydelse för klubben.

– Det är klart att det betyder jättemycket, idrott är en tuff bransch. Det är klart att det har en stor betydelse för ekonomin, det är inte tu tal om det på något sätt, säger Michael Campese.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista