Hans Stergel
Hans Stergel, ordförande i idrott- och friluftsnämnden.

Västerås stad i möte med VIK Hockey

"Svårt för oss att bedöma det här läget"
1:17 min

Igår diskuterade Västerås stad och VIK Hockey den skuld klubben har till kommunen. Enligt Hans Stergel, ordförande i idrott- och friluftsnämnden uppdaterade man sig på läget.

VIK Hockeys skulder till kommunen är på nära en halv miljon och kan bli uppemot 800 000.

Vad tycker du om att det tagit två veckor innan kommunen hade ett möte med klubben?

– Vi har ju väntat på det här och har inte velat pressa, för det är naturligtvis en jättejobbig situation som uppkommit. Vi har fått en beskrivning av läget, och även om de och alla har bråttom så vill vi ge dem den tid som behövs för att kunna få fram ett bra underlag som vi sedan eventuellt kan fatta beslut på och hur vi ska ställa oss i den frågan. Men där är vi inte ännu, säger Hans Stergel.

Men hur ser du på framtiden?

– Det är svårt för oss att bedöma det här läget, jag uppfattar det som att VIK-styrelsen nu de senaste dagarna kunnat överblicka och det har man kunnat få fram i massmedia också. Ungefär vilka belopp det handlar om, och vi vill avvakta och se vad de kommer fram till.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".