Daniel Nordström. Foto: Catharina Hugosson
Daniel Nordström. Foto: Catharina Hugosson

VLT:s chefredaktör: Bevakningen blir inte sämre

4:20 min

VLT:s lokalredaktion som bevakar Hallstahammar och Surahammar kan komma att läggas ner. Men chefredaktören Daniel Nordström tror inte att det kommer att innebära en sämre bevakning av kommunerna.

Koncernen Mittmedia, som bland annat äger VLT, måste spara pengar. Det kan innebära att VLT:s lokalredaktion som bevakar Hallstahammar och Surahammar försvinner.

Men Daniel Nordström som är chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningarna i länet,  tror inte att det kommer att påverka bevakningen.

– Vi kommer att fortsätta bevaka både Hallstahammar och Surahammar, däremot kommer vi att utgår från Västerås istället. Det är inte så långt mellan Västerås och de här orterna, så jag tror att det kommer att gå alldeles utmärkt framöver.

Koncernen Mittmedia, som bland annat äger VLT, måste spara pengar. Det kan innebära att VLT:s lokalredaktion som bevakar Hallstahammar och Surahammar försvinner. Men chefredaktören Daniel Nordström tror inte att det kommer att innebära en sämre bevakning av orterna.

Han säger att han förstår att det finns ett symbolvärde i att lokalredaktionerna är kvar, men att tanken inte är att tidningen ska sluta bevaka orterna för att redaktionen flyttar till Västerås.

Finns det ingen risk att man fastnar framför sina datorer och inte är ute och träffar folk på orterna?

– Den risken finns, oavsett om man sitter i Västerås eller Hallstahammar eller någon annanstans. Därför är det viktigt att vi rör oss på orterna, oavsett varifrån vi utgår.

Vi lade ut en länk på vår facebooksida om det här förslaget så var det flera av våra lyssnare som reagerade och skrev ungefär "tidningen är redan för dyr och för dålig". Hur ser du på det?

– När man hör att den är för dyr, jag kan förstå att man tycker den är dyr. Men att den är dålig, så undrar jag vad man menar egentligen. Jag skulle gärna vilja höra mer konkret vad man tycker är dåligt i så fall, säger Daniel Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista