Georgios Karpathakis i studion. Foto: Jonas Ekblom/SR
Georgios Karpathakis. Foto: Jonas Ekblom/Sveriges Radio.

Han lyfter fram positiva sidor av adhd

2:35 min

Georgios Karpathakis, som har startat organisationen Underbara ADHD, kommer ikväll till Sala för att föreläsa om hur det är att leva med diagnosen. Han lyfter inte bara fram svårigheter utan också fördelar med adhd.

Georgios Karpathakis ska under föreläsningen på Centrumbiografen i Sala ikväll prata om sina personliga erfarenheter av diagnosen adhd.

Han fick själv diagnosen när han var 25 år men hade långt tidigare på känn att han inte var riktigt som alla andra. Svårigheterna har varit många och han var under en period deprimerad. Men han vill också lyfta fram att det finns positiva sidor av adhd.

– En av mina främsta förmågor är att jag verkligen kan hyperfokusera och göra någonting jäkligt bra när jag tycker att det är kul.

– Man har en enorm energi och jag har en drivkraft som heter duga. Som nu när jag jobbar med underbara adhd så har jag en ambition och en vision dit jag vill nå. och det ger mig en drivkraft som är enorm, säger han.

Georgios Karpathakis är grundare av Underbara ADHD och föreläsare. Han är prisad för sitt sociala entreprenörskap och en av förra årets Sommarpratare i Sveriges Radio P1.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista