Nicklas Lidström
Nicklas Lidström vill hjälpa Vik-hockey. Foto: Sofie Tejre/Sveriges radio

Lidaströjan ska rädda VIK Hockey

"Själva tröjan i sig kommer jag inte att sakna"
3:01 min

Nu vill hockeylegendaren Nicklas "Lidas" Lidström hjälpa till med att rädda VIK Hockey ur den ekonomiska krisen. Han auktionerar nu ut sin Hall of Fame-tröja från NHL till förmån för klubben.

Det saknas pengar i klubbkassan för VIK Hockey. Nu vill Nicklas Lidström hjälpa till.

Igår kväll lade han upp sin unika Hall of fame-tröja på en aktionssajt på internet, och redan en dag efter har han fått många bud.

– Jag har lyssnat lite med VIK Hockey om vad jag kan göra. Då kom jag på att den här tröjan kan jag faktiskt donera. Jag fick den i november när jag blev invald i Hall of fame, så den är ganska färsk den här tröjan, säger Nicklas Lidström.

Västeråsaren Nicklas Lidström är den fjärde svensken genom tiderna att väljas in i NHL hockeyns Hall of fame.

Tidigare spelare från Sverige som valts in där är Börje Salming, Mats Sundin och Peter Forsberg.

Under karriären vann Nicklas Lidström Stanley Cup fyra gånger, blev utsedd till NHL:s bäste back vid sju tillfällen och viktigaste spelaren i NHL-slutspelet en gång.

– Jag tror inte jag kommer sakna själva tröjan, det är väl mer ett minne som jag har fått från Hall of fame, att komma in där och vara en del av den sfären.

– Så själva tröjan i sig kommer jag inte att sakna, men det är klart att det är ett bra minne att ha, säger "Lidas" till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".