Några av artisterna som kommer att spelas.
Pandora, Tina Wilhelmsson, Loreen, Victor och Natten och The Hives. Några av artisterna som kommer att spelas. Foto: Sveriges Radio.

Hundra procent västmanländsk musik i radion

Vi på P4 Västmanland älskar musik och därför kommer vi imorgon fredag lyfta fram den västmanländska musiken. Vi spelar enbart musik med artister och band som har kopplingar till länet.

Stort tack för alla tips på musik från er lyssnare! Engagemanget har varit mycket stort på vår Facebooksida

Vi spelar västmanländsk musik klockan 6-13 och 15-17.30.

Varför gör då P4 Västmanland den här satsningen?

– Vi vill slå ett slag för all bra musik från Västmanland eller som har kopplingar hit. Det är fantastiskt vilket gensvar vi fått från våra lyssnare som har varit med och tipsat om artister, säger programledaren Jonna Noblin.

– Och en uppmaning till kanske framförallt mindre etablerade artister som också vill bli spelade i P4 är att skicka in sina nyskrivna låtar till Svensktoppen Nästa, fyller Mattias Rensmo i.

Svensktoppen nästa vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister. Tävlingsbidraget ska kunna framföras live och får inte ha spelats eller publicerats offentligt före 1/1 2016.

Här hittar du allt om musiktävlingen Svensktoppen nästa!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista