VSK-arna Andreas Bergwall, Magnus Joneby och Michael Carlsson tillsammans med Villa Lidköpings skyttekung David Karlsson under torsdagens pressträff inför SM-finalen.
VSK-arna Andreas Bergwall, Magnus Joneby och Michael Carlsson tillsammans med Villa Lidköpings skyttekung David Karlsson under torsdagens pressträff inför SM-finalen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skadefritt VSK Bandy börjar varva upp inför finalen

5:04 min

Med två dagar kvar till SM-finalen i bandy så går VSK-tränaren Michael Carlsson och njuter samtidigt som han vill börja ladda på ordentligt.

– Den här veckan är skön men imorgon fredag så varvar vi upp ordentligt då åker vi hit till arenan för träning. Det är en skön feeling, säger Michael Carlsson.

För första gången så ställs VSK mot Villa Lidköping i en SM-final och tränare Carlsson betonar att VSK måste tänk på sitt egna spel.

– Vi måste spela fullt ut och släppa loss på alla killar samtidigt som vi fyller på med folk så vi kommer till bra lägen. Jag tror det kommer bli två lag som inte riktigt kan hålla sig att gå på offensiven, så det kommer nog bli en härlig match.

Som klubb så vinner VSK en jordskredsseger när det gäller finalrutin i jämförelse med Villa Lidköping.

Med sitt fokus och sin status i Idrottssverige gör att SM-finalen är det största inom bandyn.

VSK gör sin 35:e final och har chansen att vinna det 20:e guldet. Villa har bara spelat tre finaler och än så länge inte fått jubla någon gång.

Även när det gäller spelare för spelare så är VSK steget före med tanke på att samtliga utom Simon Jansson var med och vann guldet ifjol.

Magnus Joneby har själv spelat lika många finaler som Villa Lidköping som klubb och han vet vad som är viktigt.

– Det gäller att tona ner allting som folk utifrån målar upp som stort. Det är 2x45 minuter i en bandymatch som vi gjort i fyra månader, mer än så är det inte, säger Joneby.

Men den rutinerade målvakten Andreas Bergwall hjälper inte direkt sin lagkapten att tona ner betydelsen av en SM-final.

– Det är garanterat större än en VM-final med sitt fokus och sin status i Idrottssverige överhuvud taget gör att det är det största.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista