VSK Bandys anfallare Ted Bergström efter träningspasset inför SM-finalen.
Foto: Johan Bengts/SR

Avslappnat VSK provade isen på finalarenan

2:27 min

Dagen för SM-finalen så fick VSK Bandy göra ett sista träningspass på finalarenan och spelarna var nöjda med underlaget.

Ifjol när VSK vann finalen mot Sandviken så tyckte spelarna att isen var för mjuk. Och även i år är isen ett hett ämne på en arena som bara spolas en gång per år.

– Isen är bättre än vad jag minns den ifjol. Något hoppig och lite porös på ytan men de har ju några timmar på sig så jag tror att de kan fixa till det. Men absolut en helt okej is, säger VSK-anfallaren Ted Bergström.

Känner sig lugnare i sig själv och behöver inte åka runt och kika på arenan lika mycket.

Guldlaget från ifjol är nästan identiskt med årets lag bortsett från nyförvärvet Simon Jansson och Ted Bergström menar att det är ett annat lugn både hos honom själv och i truppen.

– Det känns bra att man har varit här en gång och man är lite lugnare i sig själv. Behöver inte åka runt och kika lika mycket på arenan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista