Poliser i bil. Foto: TT
Foto: TT

Nu ska avhoppade poliser lockas tillbaka

0:56 min

Polisområde Mitt, där Västmanland ingår tillsammans med Gävleborg och Uppsala är först ut i landet med att nu försöka locka tillbaka poliser som slutat. Ett nytt försök att så snabbt som möjligt avhjälpa polisbristen.

Polisområde Mitt annonserar nu brett efter poliser som vill komma tillbaka till sitt gamla polisjobb. 

Polismyndigheten kommer inte att locka med extra höga löner utan hoppas att viljan och intresset och familjesituationen ska vara viktiga skäl för att börja som polis igen. 

De som återvänder kommer att erbjudas ett omfattande utbildningsprogram. 

– Vi skapar en personlig utbildningsprofil för var och en som blir aktuell för jobb. Många har ju till exempel inte hanterat vapen på 4-5 år. Nya lagar och arbetsmetoder måste också ingå i utbildningen, säger kanslichef Tommy Bringholm som leder arbetet.

Och polisförbundet i Gävleborg är mycket positiv till den nya kampanjen.

– Det har närmast varit omöjligt för en före detta kollega att återvända till polisen eftersom i stort sett alla nya jobb utannonseras enbart internt inom polisen, säger en glad Andreas Löfstrand, ordförande för Polisförbundet i Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista