VSK Bandys anfallare Simon Jansson.
Foto: Conny Sillèn/TT

Han vill jubilera med VSK i sin första final

1:30 min

VSK Bandys Simon Jansson är den ende i truppen som idag spelar sin första SM-final. Nu hoppas han få vara med och vinna klubbens 20:e guld.

– Ska bli otroligt häftigt. Så länge som jag har spelat bandy så har jag velat spela SM-final så det här har jag längtat efter länge, säger Simon Jansson.

Det är första för Simon Jansson men hans klubb VSK Bandy spelar final för 36:e gången och Mesta Mästarna kan vinna klubbens 20:e SM-guld om de besegrar Villa Lidköping.

I stort sett hela truppen var med och vann guldet för ett år sen. Men inte det enda nyförvärvet Simon Jansson som för första gången får uppleva en final.

Ett SM-guld skulle betyda allt. Då har jag nåt ett av mina mål i karriären.

Som enda nye spelaren bland dom regerande mästarna så har han många och fråga om hur det är att spela en final.
Men den största hjälpen är det lugn som finns i truppen inför den stora matchen som smittar av sig.

– Jag försöker fokusera som en vanlig match och gå in i sig själv och hitta energin. Det känns som det är viktigt att vara lugn i sig själv inför en sån här final.

Av alla finaler VSK spelat genom åren så ställs de idag för första gången mot Villa Lidköping. Ett lag som VSK förlorat mot två gånger i vinter.

Målat upp bilder

Ända sedan VSK säkrade finalplatsen efter den avgörande matchen mot Sandviken så har det funnits tid att fundera på vad som kommer hända i finalen.

– Absolut det kommer upp bilder i huvudet från vissa situationer i matchen där man försöker analysera vad man ska göra bra.

Kan du ge oss någon bild hur det ser ut på slutet?

– Att man gör ett stenhårt jobb och gör en brytning och kommer i ett bra läge och gör ett vinkelskott i mål.

Vad skulle det betyda om ni vinner SM-guld idag?

– Det skulle betyda allt. Då har jag nåt ett av mina mål i karriären.

Lyssna på matchen i Sportextra i P4 och den börjar klockan 16.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista