Några av guld-hjältarna i VSK Bandy.
1 av 3
Några av guld-hjältarna i VSK Bandy. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
VSK:s guldhjältar hos P4 Västmanland.
2 av 3
VSK:s guldhjältar hos P4 Västmanland. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
VSK-tränaren Michael Carlsson om segern.
3 av 3
VSK-tränaren Michael Carlsson om segern. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

Efter SM-guldet: Medaljörerna är "lite rockstjärnor"

"Folk är glada och gratulerar en hela tiden"
3:27 min

I morse var det ett gäng trötta, men lyckliga, svenska mästare i VSK Bandy som träffades i radiohuset i Västerås.

Här hittar du all rapportering om VSK:s väg till SM-guldet.

Inget annat bandylag - och få andra lag över huvud taget - har lyckats med konststycket att ta 20 SM-guld. Firandet av VSK Bandy fortsätter i dag, när spelarna tar emot fansens hyllningar på Torggatan i Västerås.

Måndag morgon var ett helt gäng spelare, plus klubbchefen Michael Campese och tränaren Micke Carlsson, på plats i P4 Västmanlands studio.

Har ni hunnit landa än?

– Nej, det har man väl inte riktigt hunnit. Den här veckan som kommer nu, när man har vunnit guld, är den bästa veckan på året. Man går bara och mår bra och träffar folk som är glada och gratulerar en hela tiden, så man känner sig lite som en rockstjärna den här veckan, säger lagkaptenen Magnus Joneby.

Finaldebutanten Simon Jansson och de andra skrattar när de lyssnar på Simon Janssons skrik i reportern Johan Bengts mikrofon precis före prisutdelningen: "Det är så jävla underbaaaart!"

– Var ni tvungna att ta med det, skrattar han.

Det är ditt första, och VSK:s tjugonde, guld. Beskriv känslan!

– Det är svårt att beskriva. Det är det största man kan vinna i bandysammanhang. Man får rysningar nu när man hörde vad de sa i radion. Helt underbart och en enorm glädje, säger Simon Jansson.

Michael Carlsson, tränare i VSK, vilket lag du har!

– Ja, verkligen. Det spelar ingen roll vilka situationer som uppstår under matcherna. Vi tar alltid tag i det och kör vidare hela tiden. Vi ledde med 2-0 i finalen, Villa gick upp till 2-2, vi bryter tillbaka matchbilden till vår fördel och kan gå ifrån och vinna med 5-2, det... ja, det är imponerande.

Hyllningarna på Torggatan (Sigmatorget) äger rum klockan 18 och P4 Västmanland är förstås på plats med en reporter.

– Det klart det är fantastiskt. Att vi får komma ner dit, och att det kommer dit folk och firar oss för det vi har gjort under säsongen. Vi är oerhört tacksamma och glada för att få den uppskattningen, säger Micke Carlsson.
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".