Agneta Bode, socialdemokratiskt kommunalråd i Arboga
Agneta Bode, socialdemokratiskt kommunalråd i Arboga. Foto: Sofie Tejre/SR Västmanland

S i Arboga vill avsätta egna kommunalrådet

1:54 min

Socialdemokraterna i Arboga vill avsätta sitt eget kommunalråd Agneta Bode, rapporterar Bärgslagsbladet/Arboga tidning. Bode själv säger till P4 Västmanland att hon inte fått veta varför.

Agneta Bode är chockad. Hon berättar att hon blev inkallad till styrelsen den första mars och där blev vad hon kallar ”avrättad” av fyra personer ur styrelsen.

–De talar om för mig att jag ska försvinna på en vecka och när jag försökte få en förklaring om vad jag har gjort så fick jag bara klart för mig gång på gång att det behövde jag inte ens fråga om eftersom jag skulle försvinna om en vecka, de hade inte förtroende för mig och jag visste minsann vad det handlade om, berättar Agneta Bode.

Hon misstänker att orsaken är en översyn som hon gjorde för en tid sedan av partiets arvodesbestämmelser.

–Det har ställt till det och minskat inkomsterna för några av våra medlemmar.

–Efter det så började detta tjafsande och ständiga påhopp, ständiga motförslag och ett allmänt missnöje, säger Agneta Bode till P4 Västmanland. 

Den lokala S-styrelsen menar att det finns personliga motsättningar mellan Agneta Bode och andra i partiet samt att hon agerat emot partiets vilja, enligt Bärgslagsbladet/Arboga tidning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista