Ingången till Arboga kommunhus. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.
Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Förtroendefråga splittrar Socialdemokraterna i Arboga

"Vi har inget förtroende för henne längre"
1:44 min

Det är en förtroendefråga. Så förklarar Socialdemokraterna i Arboga varför de vill att kommunalrådet Agneta Bode lämnar sitt uppdrag. Agneta Bode själv säger till P4 Västmanland att hon inte fått veta varför styrelsen vill tvinga bort henne.

Pia Adamsson, ordföranden för Socialdemokraterna i Arboga, säger att styrelsen fört en dialog med Agneta Bode under drygt ett års tid.

–Vi har samarbetsproblem med Agneta och vi har inget förtroende för henne längre, säger Pia Adamsson till P4 Västmanland.

Pia Adamsson säger att det bland annat handlar om att Agneta Bode inte förankrat saker på medlemsmöten samt att hon inte tagit till sig kritik från styrelsen. Agneta Bode själv säger till P4 Västmanland att hon tror att orsaken till kritiken är en översyn av arvoden, som gjort att en del i styrelsen fått minskad ersättning. Det tillbakavisas helt av Pia Adamsson.

–Det är absolut ingen arvodesfråga, det är inte det vi diskuterar utan det är samarbetet med Agneta, säger hon.

–Hur skulle det påverka om ni har ett socialdemokratiskt kommunalråd som ingen i socialdemokraternas styrelse har förtroende för?

–Vi hade hoppats att Agneta skulle lyssna på oss och ta till sig kritiken som vi har angett till henne, men det har inte gått så bra, säger Pia Adamsson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".