Åtal väcks i alkoholärende

I dag väcks åtal mot fyra män som misstänks ha sålt alkohol till bland annat ungdomar i Västeråsområdet. Försäljningen ska ha varit omfattande, det rör sig om cirka 450 försäljningstillfällen.

Enligt Lars Jansson, utredningsansvarig vid lokalpolisområde Västerås, har det handlat om försäljning till ungdomar i åldrarna 14 år och uppåt.

Polisen kom de misstänkta på spåren efter att polisen i region Öst kontaktade region Mitt för att få hjälp med spaning i ett narkotikaärende. En av de misstänkta, en 28-årig man, var bosatt i Västerås och under spaningsinsatsen uppdagades det att han bedrev omfattande olaglig alkoholförsäljning i Västeråsområdet.

Ytterligare tre män, 22, 26 och 44 år, är misstänkta.

Tre av männen har erkänt delaktighet brott. 28-åringen och 26-åringen ses som huvudmän i ärendet. Huvudmännen samt 44-åringen har suttit frihetsberövade vid olika tillfällen. De har alla erkänt delaktighet i brott, meddelar polisen.

Huvudmännen åtalas för olovlig försäljning av alkohol. 44-åringen åtalas för olovlig försäljning av alkohol, alternativt medhjälp till olovlig försäljning av alkohol. 22-åringen åtalas för olovlig försäljning alternativt medhjälp till olovlig försäljning av alkohol.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista