Victor Nilsson Lindelöf.
Victor Nilsson Lindelöf. Foto: Erik Nylander/TT

"Stort att vara här"

4:36 min

Framgångarna bara fortsätter för 21-årige Victor Nilsson Lindelöf. Efter U21-guldet i somras och Champions League-fotboll med klubblaget Benfica har han nu fått chansen i det svenska a-landslaget.

– Det har jag haft som dröm sen jag var liten så det är klart att det är väldigt stort för mig och otroligt roligt att vara här, säger Victor Nilsson Lindelöf till Radiosporten under pågående landslagssamling.

Mittbacken är uppväxt i Västerås men lämnade Sverige för talangfabriken Benfica när han var 17 år gammal.

– Det var ett äventyr som jag ville testa på. Det var lite tufft i början men det har utvecklat mig som människa så idag är jag väldigt glad över den flytten.

Få visste vem han var när han kallades in till det svenska U21-landslaget i somras när högerbacken Emil Krafth blev skadad. Men efter det har sagan fortsatt, han har fått chansen i Benficas a-lag, gjorde nyligen sitt första ligamål och nu har han även fått visa upp sig i Champions League.

Jag har utvecklats väldigt mycket känner jag själv. Jag lär mig nya saker hela tiden och nu har jag känt att jag har fått visa mina kvaliteter.

Och nu har han en väldigt god chans att bli uttagen i en svensk EM-trupp till sommaren.

– Mitt jobb är att prestera på planen sen är det tränarna som tar ut laget men jag ska försöka göra mitt bästa och sen får man se helt enkelt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista