IS-symboler klottrades på förskola

"Naturligtvis har det här blivit polisanmält"
0:56 min

Natten till igår hade någon eller några klottrat på Villebrådets förskola på Önsta Gryta i Västerås, det rapporterar VLT om idag och enligt tidningen var klottret symboler som kan kopplas till terrorgruppen IS.

– Klotter överhuvudtaget tycker vi ju inte är trevligt och det vill vi inte ha på våra förskolor alls, av olika skäl, säger Yvonne Carehag Gustafsson, chef för förskoleverksamheten i Västerås stad och fortsätter:

– Men sedan också när det då kan finnas någon annan form utav budskap i det som skrivs, jag säger inte att det finns för det kan inte jag avgöra, så behöver vi ju vara lite uppmärksamma.

Yvonne Carehag Gustafsson har vänt sig till politikerna och så här säger Amanda Agestav, kristdemokrat och ordförande i förskolenämnden i Västerås stad:

– Naturligtvis har det här blivit polisanmält och vi hoppas nu då att om det finns vittnen till den här händelsen att de hör av sig till polisen.

– Från kommunens sida kommer vi naturligtvis att följa det här, vi kommer naturligtvis att uppmana till att man i alla verksamheter lyfter vår värdegrund och för den här diskussionen om vad som är okej att göra och vad som inte är okej att göra, säger Amanda Agestav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".