Dagisbarn
Förskolebarn Foto: Hasse Holmberg/TT

Kritik mot stor förskolegrupp i Norberg

1:15 min

Föräldern Mathilda Hofling i Norberg är kritisk mot att barn fick flytta mitt i terminen och att den nya barngruppen blev stor, 28 barn.

Mathilda Hofling är kritisk mot att förläldrarna bara en månad innan fick reda på att barnen skulle flytta från förskolan Källgården till den nya förskolan Blåsippan. Dessutom till en förskoleavdelning som kommer att ha 28 barn fram till i höst.

– Det tycker jag är helt vansinnigt. Det är för mycket barn och även om chefen säger att det är mer personal just på den avdelningen så är det fortfarande inte okej, tycker Mathilda Hofling.

Ingrid Nord, barn- och utbildningschef på Norbergs kommun säger att hon har full förståelse för kritiken att det gick fort, men att man flyttar till nya, bättre lokaler i Blåsippan för att lokalerna i Källgården inte är anpassade för förskolan.

Att det blev en såpass många barn i en avdelning var inte meningen, samtidigt som barn flyttade till Blåsippan skulle några äldre barn ha flyttat därifrån under resten av terminen, men föräldrarna ville att de skulle slippa byta, så därför blev det en stor avdelning, 28 barn, under resten av terminen, tills några av de större barnen börjar skolan i höst.

– Vi har ju ändå förstärkt med personal så även om vi har 28 barn så har vi inte sänkt personaltätheten. Det är 28 barn som finns på just den avdelningen men det finns ju personal där så personalen kan ju dela upp barnen och nu när det är vår och så kan ju en del av barngruppen kan ju gå ut och den andra kan ju var inne och så, säger Ingrid Nord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista