Cllage Sverige och Richard Henriksson.
Foto: TT och Sveriges Radio. Foto: TT och Sveriges Radio.

Bra betyg för Victor Nilsson Lindelöf efter premiären i A-landslaget

5:03 min

Tre spelare förstärkte sina EM-chanser i matchen mot Turkiet, enligt Radiosportens expert Richard Henriksson. En av dem är Victor Nilsson Lindelöf från Västerås.

Aktien upp:

Sebastian Larsson
Har knappt spelat alls de sista månaderna i Sunderland men trots det gjorde Larsson en sarong insats när han kom in efter paus. Det kombinerat med den fina matchen mot Danmark i Köpenhamn gör att han nog ligger bra till att åter ta platsen i Hamréns startelva.

Victor Nilsson Lindelöf
Lugn, säker och trygg i sin landslagsdebut. Kommer fel på första målet men jag tycker inte att han kan lastas för det. Visar att han kan slängas in i stora sammanhang utan att darra.

Emir Kujovic
Så vill vi att inhopp på topp ska se ut! Kujovic tog för sig direkt när han kom in, utnyttjade sin fysik till att göra livet jobbigt för de turkiska mittbackarna. Smart och iskallt gjort att trots läge själv nicka bollen vidare till Granqvist på Sveriges mål.

Aktien ner:

John Guidetti
Gör ingen dålig match i kväll, men hade nog behövt visa ännu lite till för att konkurrera ut Marcus Berg. Cykelsparken var magnifik, men bollmottagningarna sämre.

Albin Ekdal
Oscar Lewicki är Ekdal i hasorna vad gäller platsen bredvid Källström på mittfältet och den här matchen passade Ekdal dåligt. Inte minst för att Zlatan saknades som uppspelsalternativ i mitten, vilket Ekdal gillar att söka. Intressant att se vem Hamrén väljer på tisdag mot Tjeckien.

Jimmy Durmaz
Också en spelare som kan få svårt att behålla sin plats i startelvan. Ville mycket i den här matchen, men värderade ofta fel. Slarvig med bollen och var nig frustrerad att det på förhand var bestämt att han skulle byta i paus.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista