Rönnby Michelle
Foto: Stefan Lindgren

Rönnby missade chansen att avgöra

2:44 min

Rönnby föll stort mot Endre med 2-7 och tog inte chansen att säkra semifinalen på hemmaplan. Nu väntar en avgörande match i Visby på söndag.

Rönnby som efter den starka vändningen senast hade chansen att för åttonde gången ta sig till semifinal.

Men Västeråslaget som saknade sin bortreste huvudtränare blev överkörda i de två inledande perioderna och i underläge med 0-6 så var chansen bortblåst.

– Vi hade kanske för mycket tro att det skulle gå bra i den här matchen också och jag tycker inte vi stämplar in riktigt från början och visar att vi är här, säger lagkaptenen Sanna Scheer.

Visserligen så var det hemmalaget som skapade de bästa möjligheterna inledningsvis men när den första perioden var färdigspelad så ledde Endre med 4-0 och det kändes avgjort.

Vi stämplar inte in från början och visar att vi är här.

Schweiziskan Corin Ruttiman inledde målskyttet i den åttonde minuten och bara 22 sekunder senare hade gästerna från Gotland kopplat greppet om matchen.

Samtidigt som Rönnby inte fick hål på en storspelande Liisa Kokkonen så släppte det helt för Endre som verkligen kunde spela ut.

Ännu tyngre blev det för Rönnby i inledningen av den andra då även 5-0 satt bakom målvakten Laura Loisa som då fick nog och lämnade över till Lovisa Frisk.

Innan den andra perioden var över så hade ledningen även utökats till 6-0.

Rönnby gjorde ett försök i den sista perioden och fick till två reduceringar men Endres seger var aldrig i fara.

Nu väntar en femte och avgörande match inför en kokande arena i Visby på söndag.


Rönnby - Endre 2-7 (0-4, 0-2, 2-1)

Första perioden: 0-1 (7.58) Corin Ruttiman (Mikaela Målström), 0-2 (8.20) Sara Steen (Anna Moberg), 0-3 (15.00) Anna Jakobsson (Elin Gabrielsson), 0-4 (19.54) Sara Steen (Stina Ander).
Andra perioden: 0-5 (1.53) Corin Ruttiman (Olivia Ruthström), 0-6 (07.39) Anna Jakobsson (Elin Gabrielsson).
Tredje perioden: 1-6 (2.49) Adina Augustsson (Åsa Tjusberg), 2-6 (18.42) Linnéa Nilsson (My Kippilä), 2-7 (19.40) Anna Jakobsson (Olivia Ruthström)
Skotten: 28-16 (8-9, 10-6, 10-1).
Publik: 562.
Det står 2-2 i matcher.

Lyssna på den avgörande kvartsfinalen i webbradion och i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista