Stefan Brandberg. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
Stefan Brandberg. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Lokallösning på gång inför Irstablixten

1:02 min

Natten till i går totalförstördes ju Önstaskolans gymnastiksal i Västerås i en brand. Och en följd av detta är nu att sportevenemangen Irstablixten och Mälarenergi cup fått problem. Men det finns en ljusning.

Hallen var tänkt att användas under tävlingarna både till övernattning och spel.

Irstablixten nu i helgen är det som ligger närmast, och där har vi en lösning säger Stefan Brandberg, som är idrottschef i Västerås stad.

– Enligt vad jag har uppgifter om så löser vi den biten, så Irstablixten är ganska lugnt ur det perspektivet just nu, säger han.

Barnen kommer att få sova i skolan istället för i gymnastiksalen.

När det gäller Mälarenergi Cup, som skulle ha spelats i Önstaskolans gymnastiksal 16-17 så är det mer oklart hur det blir:

– Det blir nästa steg. Nu är det ju Irstablixten till helgen, sedan har vi Mälarenergi cup om 14 dagar och då får vi ta tag i det och hitta en lösning. Och det är klart, vi är ju en hall kort nu på ganska lång sikt och det påverkar ju evenemang direkt och självklart också Önstaskolan, säger Stefan Brandberg.

Och hur ska ni lösa det?

– Vi får väl titta på om det kan finnas andra lokaler som vi tillfälligt kan gå in i, men det är ju inte lätt att hitta en lokal som omfattar 1 000 kvadratmeter, utan pelare och med rätt takhöjd, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista